Grote brand in leegstaande Chinees Hollandsche Rading

HOLLANDSCHE RADING – Woensdag heeft er een grote brand gewoed in een voormalig Chinees restaurant genaamd Memories of China, gelegen aan de Tolakkerweg (N417).

Rond half twaalf kwam de melding van de brand die gepaard ging met veel rookontwikkeling bij de brandweer binnen. De brandweer rukte direct groot uit en schaalde het incident op naar een grote brand. Brandweerlieden slaagde er al snel in de brand onder controle te krijgen.

Er was enige bezorgdheid dat de vermoedelijke eigenaar van het pand nog binnen was, omdat zijn auto op het parkeerterrein stond. De brandweer heeft het pand doorzocht, maar er werd niemand aangetroffen.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar opzettelijke brandstichting is uitgesloten door de brandweer. Het gebouw heeft flinke roetschade opgelopen, maar de exacte omvang van de schade aan de binnenkant van het pand is nog niet bekend. Het voormalige restaurant was al enkele jaren gesloten en er waren geen plannen om het te heropenen.