Gooise brandweer investeert in 16 nieuwe tankautospuiten

HILVERSUM – De brandweer in de Gooi en Vechtstreek maakt een sprong voorwaarts in moderne brandbestrijding. In de komende jaren zullen 16 geavanceerde tankautospuiten (TS’en) in gebruik worden genomen.

Het contract tussen Brandweer Gooi en Vechtstreek en Kenbri Fire Fighting werd afgelopen dinsdag ondertekend en op feestelijke wijze gevierd. Om deze aankoop met de brandweerlieden te vieren wordt deze week in elke brandweerkazerne in de regio taart bezorgd. Deze nieuwe voertuigen van Rosenbauer-Kenbri bieden de allerhoogste standaarden van betrouwbaarheid en bruikbaarheid, twee kenmerken die door de brandweer zeer hoog in het vaandel worden gehouden.

Volgens het schema zullen de eerste voertuigen eind 2024 of begin 2025 worden afgeleverd. De brandweer kijkt uit naar deze nieuwe voertuigen.

Gooise brandweer