14-jarige gewond na steekpartij op speelplein in Hilversum

HILVERSUM – Een 14-jarige jongen is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een steekincident in Hilversum. Het incident vond plaats op het speelplein aan de Neuweg.

Hulpdiensten werden omstreeks kwart voor vijf gealarmeerd nadat het slachtoffer zich meldde bij Medisch Centrum De Artsenij aan de Rembrandtlaan. Vanuit daar werd hij met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Volgens de politie is het incident het gevolg van een ruzie tussen tieners. Op het plein waren volgens omwonenden een groep van ongeveer tien jongeren aanwezig welke er plots allemaal vandoor gingen.

Het speelplein werd rond half zes afgezet met politielinten. Agenten waren op en rond het plein met zaklampen iets aan het zoeken. Een 14-jarige jongen is opgepakt voor het steekincident. De verdachte is zondagmorgen opgepakt, hij zit nog vast.