Dronken automobiliste aangehouden na crash

HILVERSUM – Een 36-jarige Hilversumse is woensdagochtend aangehouden nadat zij op de Diependaalselaan crashte met haar auto. Ze was daarbij onder invloed van alcohol.

De vrouw reed rond 10.00 uur over de Diependaalselaan in de richting van Kerkelanden toen het tientallen meters voor de kruising met de Johan de Wittstraat mis ging. Hier schampte de automobiliste twee geparkeerde auto’s en crashte vervolgens op de kruising tegen een stoplicht. Hier stonden volgens getuigen op dat moment een moeder met haar kind met fiets te wachten op groen licht, gelukkig bleven ze ongedeerd.

De automobiliste raakte bij de aanrijding niet gewond, wel is ze in de ambulance uit voorzorg nagekeken. De vrouw kon amper op haar benen staan omdat ze dronken was. Ze is aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij haar aanhouding was ze behoorlijk agressief richting de hulpdiensten.

In de auto zat ook nog een hond, het beestje is tijdelijk opgevangen binnen het daar gevestigde Van Hellemond Sport en ging vervolgens mee met de dierenambulance. De gemeente ging direct aan de slag met het repareren van het stoplicht. Het voertuig is afgesleept door een berger.