Asielzoekers demonstreren bij gemeentehuis in Huizen

HUIZEN – Ongeveer vijftig asielzoekers zijn dinsdagmiddag een demonstratie gestart. Het protest begon rond één uur bij asielzoekersschip Fortuna aan het Mastspoor. De politie is aanwezig om de demonstratie in goede banen te leiden.

De demonstranten zijn ontevreden over de omstandigheden waarin zij verblijven op de asielboot. Sommigen van hen zouden al meer dan een jaar op de boot verblijven. Ook zouden de asielzoekers te weinig informatie krijgen over hoe lang hun verblijf nog zal duren.

De groep is vanuit de haven lopend naar het gemeentehuis vertrokken om daar hun verhaal onder de aandacht te brengen. De demonstranten zitten inmiddels binnen in het gemeentehuis, ze krijgen koffie en thee. De burgemeester zal met de asielzoekers in gesprek gaan.