Kat gered bij brand seniorenwoningen in Naarden

NAARDEN – Bij een brand in seniorencomplex De Flank zijn dinsdagavond drie personen gewond geraakt. De brand aan Diaconessenlaan brak even over tien uur uit en woedde in twee aanleunwoningen.

Bij het bestrijden van de brand werd een kat aangetroffen in een van de woningen. Brandweerlieden en zelfs de arts van de aanwezige traumahelikopter ontfermde zich over het diertje, hij lijkt er goed vanaf gekomen te zijn.

Er werd extra brandweer ingezet omliggende woningen te ontruimen. Er zijn drie personen naar het ziekenhuis vervoerd vanwege rookinhalatie.

De twee woningen van de brand zijn compleet verwoest. Bewoners van omliggende woningen mochten rond middernacht weer terug naar hun woningen. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.