Stroomstoring veroorzaakt zwarte rook bij Crematorium

HILVERSUM – Een grote stroomstoring zorgde ervoor dat een groot deel van het Gooi vrijdagmiddag zonder stroom kwam te zitten. Zo ook bij het crematorium waar op dat moment een crematie gaande was.

Door de stroomuitval viel de koelingsinstallatie in de oven uit, vertelt directeur Anita van Loon van de Uitvaartstichting Hilversum, waardoor er dikke zwarte rookontwikkeling uit de schoorsteen kwam. Hoewel er daardoor sprake leek van een brand, was dit niet het geval laat zij weten aan de Gooi en Eembode.

De brandweer van ‘s-Graveland en Loosdrecht waren al snel ter plaatse bij het crematorium aan de Kolhornseweg in Hilversum. Na een korte controle was als snel duidelijk dat er niet geblust hoefde te worden.

De brandweer in de regio kreeg tijdens de stroomstoring diverse meldingen binnen van o.a mensen die vastzaten in liften. Na een kwartier kwam het stroomnet weer op gang. Volgens Liander duurde de storing slechts enkele minuten…..