Schade en buit bij kraak supermarkt in Hilversum

HILVERSUM – De politie doet onderzoek naar een kraak bij een supermarkt Hoogvliet aan de Admiraal de Ruyterlaan. Getuigen zagen na een knal twee mannen vluchten op een zwarte scooter.

De kraak vond in de nacht van dinsdag op woensdag plaats. Rond half drie kwam er bij de politie een melding binnen van een plofkraak. Bij aankomst van de politie bleek dat het glas van de voordeur was opgeblazen, mogelijk met een explosief. Het Team Explosieven Verkenning en de forensische recherche werden ingeschakeld om ter plaatse onderzoek te doen.

Woensdagmorgen rond 8.30 uur was de winkel nog dicht, omdat de winkel schade heeft opgelopen. Een medewerker, die rond dat tijdstip samen met zijn collega’s de troep binnen opruimde, bevestigde dat er ‘handel’ is gestolen. Dit zouden sloffen sigaretten geweest zijn.