Ravage op A27 nadat trucker vol op wegwerkzaamheden botst

MAARTENSDIJK – Een vrachtwagen is vannacht vol op een botsabsorber op de A27 bij Maartensdijk gebotst. De snelweg is in de richting van Utrecht afgesloten.

Het ongeval vond plaats rond half twee in de nacht tussen Hilversum en Utrecht. Een vrachtwagen klapte hier vol op een een botsabsorber, welke op de vluchtstrook was ingezet ter beveiliging van nachtelijke wegwerkzaamheden. Hierna drukte de vrachtwagen de botsabsorber door tegen een veegwagen met aanhanger.

De chauffeur van de botsabsorber raakte gewond aan zijn hoofd. Ook de vrachtwagenchauffeur liep onbekend letsel op. Beide zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het ongeval precies kon gebeuren is onduidelijk. De vrachtwagenchauffeur heeft voor de botsing al meerdere rode kruizen boven de snelweg genegeerd.

De snelweg is vanwege de bergingswerkzaamheden afgesloten in de richting van Utrecht. rond 07.30 uur werd er weer één rijstrook vrijgegeven en om 09.00 uur was de weg weer helemaal vrij.