Gewapende overval op apotheek in Hilversum

HILVERSUM – Bij Apotheek Rensing heeft donderdagmiddag een overval plaatsgevonden. De politie is nog opzoek naar de dader.

De overval bij de apotheek aan de  Jan van der Heijdenstraat bij Winkelcentrum Seinhorst werd rond kwart over twee gepleegd. Een man van ongeveer 20 jaar kwam de apotheek binnen met een steekwapen en bedreigde het personeel. Wat de man wilde en of hij buit heeft gemaakt is niet duidelijk.

Medewerkers van de apotheek waren erg geschrokken. De apotheek is inmiddels weer geopend. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de dader, ook werd Burgernet ingezet.

Vlak na de overval stond de politie met drie voertuigen om de hoek bij de kruising Larenseweg met de Cruquiusstraat en werd er aangeklopt bij een hoekwoning. Toen er niet werd open gedaan, vertrok de politie weer. Of er een verband is met de overval, is onduidelijk. Er is nog geen verdachte aangehouden.