Brandwonden bij brand in parkeergarage

HILVERSUM – Donderdagmiddag heeft er korte brand gewoed bij een parkeergarage aan de Ruitersweg. Een persoon liep daarbij brandwonden op.

De brandweer kreeg rond tien voor half zes melding van een voertuigbrand. Even daarvoor vloog er in de garage een jerrycan in brand, dit zou gebeurd zijn tijdens het klussen. Een persoon wist de brandende jerrycan mee naar buiten te nemen waar deze werd geblust.

Toen de brandweer arriveerde was het brandje al uit. Wel hebben de brandweerlieden een controle uitgevoerd en de garage geventileerd. De man welke de jerrycan naar buiten bracht hield aan zijn kordate actie brandwonden over aan zijn handen. Hij is door de ambulancemedewerkers behandeld.

Dankzij het optreden van de man werd erger voorkomen. 15 Jaar geleden woedde er in de zelfde garage brand, de schade was toen groot. Tijdens deze brand moesten bewoners worden geavaccueerd dit was nu gelukkig niet nodig.