Vreemde geur bij Violenschool in Hilversum

HILVERSUM – Kinderen en leraren van de Violenschool moesten vrijdagmiddag enige tijd het schoolgebouw verlaten, nadat men een vreemde geur had geroken.

De brandweer werd rond half één opgeroepen en spoedde zich naar de Violenstraat. De brandweerlieden hebben metingen gedaan in de school maar niks waargenomen. Wel hing er een vreemde geur vermoedelijk ontstaan door schilderwerkzaamheden bij de school, aldus de brandweer.

Een medewerker van de school laat aan de Gooi en Eembode weten dat de ontruiming (uit voorzorg) heel soepel verliep en de brandweer snel ter plaatse was. “Uiteindelijk was er niks aan de hand, iedereen is ook weer binnen”, zegt zij een half uur na de melding. Wat betreft die vreemde lucht heeft zij wel een heel andere uitleg dan de brandweer:  “Waarschijnlijk was het kleuterpoep.”