Grasveld in brand na spelen met vuur

HUIZEN – Aan de Doctor Kuyperlaan heeft dinsdagmiddag een flinke grasbrand gewoed. Het vuur onstond nadat twee tieners staalwol in brand aan het steken waren.

Omdat het staalwol heet werd liet een van de jongens het vallen in het droge gras. Het vuur greep hierna snel om zich heen, waarbij er forse rookwolken ontstonden. Vanwege de droogte rukte er meerdere brandweerwagens uit.

De brandweer van Huizen was als eerste ter plaatse en had de brand al snel onder controle. In totaal ging er zo’n 200 vierkante meter gras in vlammen op. De opgeroepen brandweer uit Laren, en Bussum hoefde niet ter plaatse te komen.

De tieners zouden zelf 112 gebeld hebben en bleven op de hulpdiensten wachten. Het tweetal was erg ontdaan door de gebeurtenis. De politie ging met de jongens en hun ouders in gesprek.