Spitfire crasht bij vliegveld Hilversum

HILVERSUM – Een pas gerestaureerde Spitfire is donderdagmiddag gecrasht bij vliegveld Hilversum. Het toestel kwam na motorproblemen in een nabijgelegen maisveld terecht.

Rond drie uur kreeg het vliegtuig een motorstoring waarbij ook een brandje was ontstaan. De ervaren piloten probeerde de kist zonder motor aan de grond te zetten. Dit lukte bijna het toestel kwam enkele meters voor het vliegveld in een maisveld terecht.

Hulpdiensten rukte massaal uit naar het vliegveld. De twee inzittende raakte gelukkig niet gewond. De noodlanding zou zeer rustig en gecontroleerd zijn gegaan. De Dienst Luchtvaartpolitie is ter plaatse om onderzoek te doen.

Voor de stichting Project Spitfire is de crash erg verdrietig. De replica Spitfire met de naam High Lady uit de WOII heeft behoorlijke schade opgelopen. In april van dit jaar na een restauratie van twee jaar werd de Lady aan het publiek getoond op vliegveld Hilversum.