Automobiliste ramt boom en belandt in water

KORTENHOEF – Een automobiliste is woendagavond gewond geraakt toen zij met haar voertuig in de ‘s-Gravelandsevaart crashte.

Het ongeval vond omstreeks half twaalf plaats aan de Kromme Rade vlak voor de kruising met de Vreelandseweg (N201). De automobiliste komende uit de richting van Loosdrecht miste hier een flauwe bocht en botste tegen een boom welke bezweek. Het voertuig schoot vervolgens met boom en al het water in.

Het slachtoffer een 50-jarige vrouw uit Eemnes werd bewusteloos aangetroffen, zij was vermoedelijk nog wel op eigen kracht uit het wrak gekropen de kade op. Hulpdiensten waaronder een traumahelikopter werden opgeroepen, nadat een passerende politieagent op weg naar een andere melding werd aangehouden op de N201.

Het slachtoffer is na behandeling ter plekke met spoed naar het AMC ziekenhuis gebracht. Achteraf bleek het letsel mee te vallen, wel moest de vrouw ter observatie een nacht in het ziekenhuis blijven.

Duikers van de brandweer hebben rondom het wrak een aantal zoekslagen gemaakt. Dit omdat het niet duidelijk was of er nog meer personen in zaten. Gelukkig werd er niemand meer aangetroffen. De brandweer heeft hierna de berger geassisteerd met verlichting tijdens de berging. Het voertuig kan als verloren worden beschouwd.