Woning zwartgeblakerd door brandbom in Naarden

NAARDEN – In de nacht van zaterdag op zondag heeft zich een enorme explosie voorgedaan bij een woning in Naarden. Hierna onstond er korte tijd brand.

De explosie vond even voor half vijf plaats aan de Amsterdamsestraatweg. Voor de deur van de woning is vermoedelijk een jerrycan vol brandbare vloeistof met een stuk zwaar vuurwerk (cobra) tot ontploffing gebracht.

De brand was al snel geblust door de bewoner. De gevel van het pand raakte door de brandbom behoorlijk zwartgeblakerd. De forensische opsporing heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Er zijn diverse sporen veilig gesteld.

In Tienhoven bij de Maarsseveense Plassen vond vanochtend vroeg ook een explosie plaats bij een chaletwoning. Gisteren was er in de nacht ook een explosie bij een woning in Hoef en Haag.