Woning opgeblazen aan de Roef in Huizen

HUIZEN – Aan de Roef 3 heeft in de nacht van zaterdag op zondag een enorme explosie plaatsgevonden. De schade aan de woning is enorm.

De explosie vond omstreeks twee uur plaats bij een van de twee woningen welke vanwege dreiging al was gesloten. Door de explosie zijn diverse ramen gesprongen. Omdat het niet duidelijk was of er nog meer eplosieve bij de woning aanwezig waren kwam de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) voor onderzoek.

Buurtbewoners werden tijdelijk ergens ondergebracht tot eventueel explosiegevaar was geweken. Een week geleden besloot de burgemeester van Huizen twee huizen in dezelfde straat te sluiten vanwege ernstige dreiging. Een speciale bewakingseenheid van de politie kwam de wijk enkele dagen beveilingen.

Deze beveiliging was inmiddels afgeschaald omdat er een verdachte was aangehouden voor betrokkenheid bij de dreiging. De man zou ook soortgelijke explosies in Hoef en Haag en Tienhoven in Utrecht op zijn geweten hebben. Tijdens een informatieavond afgelopen vrijdag zei burgemeester Niek Meijer nog dat een aanslag door de aanhouding mogelijk zou zijn voorkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.