Indrukwekkend eerbetoon aan overleden Alex

HILVERSUM – Een groot aantal mensen hebben vrijdagmorgen met fakkels en motorgeronk de laatste eer betuigd aan de 12-jarige Alex. De Hilversumse tiener overleed vorige week donderdag plotseling.

Bij Sportschool Burning Heart stonden ze vrijdagmorgen klaar met hartjes ballonnen en een groot spandoek met fotos van Alex. Toen uitvaartstoet de Loosdrechtseweg op draaide werden er rode fakkels ontstoken, ook werd er geapplaudisseerd.

De stoet ging vervolgens door naar Noord en via de Kupstraat langs de Lelyschool aan de Lopes Diaslaan. De stoet reed vervolgens via de Larenseweg naar het crematorium in Laren waar de uitvaartplechtigheid plaatsvond.

Motorclub Bandidos begeleiden de stoet en was in grote getalen aanwezig. Chapters uit heel het land reden mee in de stoet. Ook clubleden uit Belgie, Luxemburg,Duitsland en zelfs Denemarken reden mee.

De burgemeester waarschuwde gisteren voor oponthoud in het verkeer. Ook was er wat rumoer omdat de bij wet verboden motorclub in de colors ging rijden. De politie heeft tijdens de stoet alle kentekens van de motorrijders gefotografeerd. Alle motorrijders met Bandidos-clubkleding krijgen een bekeuring thuis schrijft de Gooi en Eemlander.