Bewakingseenheid politie niet meer nodig in Huizen

HUIZEN – Zondag was er commotie in en rond de Roef in Huizen. Vanwege ernstige dreiging zijn twee woningen op last van de burgemeester gesloten. Dit besluit is genomen om de risico’s voor bewoners en omwonenden te beperken.

Maandag was de bewakingseenheid van de politie zichtbaar aanwezig. De Roef was even de veiligste straat van Nederland. Aan het begin van de avond bleek dat het dreigingsbeeld zover was verminderd dat de speciale bewakingseenheid niet meer nodig was.

Er zal dus minder zichtbare bewaking in de buurt te zien zijn. Dit betekent niet dat er geen veiligheidsmaatregelen meer zijn. Er blijft sprake van verscherpt toezicht. De politie is extra in de buurt aanwezig. De woningen blijven voorlopig gesloten. Als daar verandering in komt, wordt de buurt geïnformeerd.