Automobilist rijdt door na aanrijding in Hilversum

HILVERSUM – Een automobilist is er maandagavond vandoor gegaan na een aanrijding. Bij het ongeval aan de Bosdrift raakte een scooterrijder gewond.

De aanrijding vond rond kwart voor negen plaats ter hoogte van de Bavinckschool. Een automobilist kwam hier uit een steeg tussen de woningen. Toen de automobilist de weg op wilde draaien zag hij de scooterrijder komende vanuit het centrum over het hoofd.

De automobilist zou volgens omstanders zijn uitgestapt en vervolgens weer zijn ingestapt om zijn auto te parkeren, de bestuurder ging er uiteindelijk vandoor. De scooterrijder is per ambulance afgevoerd, hij was wel aanspreekbaar.

Enige tijd later werd het voertuig een Renault Twingo aangetroffen op een parkeerplaats langs de Vreelandseweg. De Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft zowel op de Bosdrift als aan de Vreelandseweg uitgebreid onderzoek gedaan.