Bewoner lichtgewond bij woningoverval in Bussum

BUSSUM – Een bewoner van een woning in Bussum is donderdagmorgen lichtgewond geraakt toen hij overvallers zijn huis uit joeg.

De overval vond rond zes uur in de ochtend plaats aan de Potgieterlaan. De bewoner werd wakker van geluid waarna er twee overvallers in zijn woning stonden. Ze bedreigen de bewoner en willen zijn spullen.

Het slachtoffer loopt in eerste instantie met de twee overvallers mee, maar weet zich zodanig te verzetten dat de twee overvallers besluiten het hazenpad te kiezen. Tijdens de worsteling is de bewoner wel licht gewond geraakt en werd hiervoor nagekeken door een ambulance. Gelukkig was het niet nodig om mee te gaan naar het ziekenhuis.

Vuurwapen gevonden
De verdachten zijn zonder buit gevlucht in de richting van de Brediusweg. Ondertussen werd de politie gebeld en hebben agenten direct de omgeving doorzocht. Helaas waren de daders al gevlogen. Tijdens het buurtonderzoek vonden de agenten wel een vuurwapen op straat. Er wordt onderzocht of deze betrokken is bij de overval.