Man aangehouden bij branden in Hilversum

HILVERSUM – De politie heeft donderdagochtend een man aangehouden op verdenking van brandstichting. Kort daarvoor woedde er een aantal branden in de Havenstraatbuurt.

De eerste brandmelding kwam rond half zes binnen aan de Hoogstraat, hier bleek een motorfiets in brand te staan. Niet veel later kwam er een tweede melding binnen aan de Floralaan. Hier stond een voertuig dicht tegen een woning in brand. Omdat de brandweer van Hilversum al ingezet was rukte de brandweer van Loosdrecht uit voor deze brand.

Aan de Otto’s Laan werd een derde brand ontdekt hier stond een schutting in brand. Even voor half zeven kwam er voor de vierde keer een melding binnen van een schuurbrand aan de Prinsenstraat hoek Koningsstraat. Deze brand was al snel onder controle.

De politie hield in de omgeving een 52-jarige Hilversummer aan. Vermoed wordt dat de man verantwoordelijk is voor de branden. De politie doet nader onderzoek.