Enkele aanhoudingen tijdens De Nacht staat op

REGIO – De nachthoreca die afgelopen nacht open ging is overspoeld door uitgaanspubliek. Niet alle zaken gingen open en veel publiek moest daarom buiten blijven. Dat ging niet overal goed. In Hilversum leidde dat tot drie aanhoudingen voor ordeverstoring. In Bussum vond een vechtpartij plaats waarbij agenten licht gewond raakten.

Tijdens de actie ‘De Nacht Staat Op’ gingen diverse clubs open om te protesteren tegen het huidige corona-beleid. In eerste instantie was aangegeven dat gemeentes niet of nauwelijks zouden handhaven. Toch kwam er een dag van tevoren nog een brief waarin Toezicht en Handhaving van Hilversum aangaf wel te gaan handhaven in de vorm van een dwangsom. Reden voor sommige ondernemers om de deuren niet te openen. Dat leidde zaterdagnacht tot flinke drukte voor de deuren van de overvolle gelegenheden die wel open waren.

De politie hield zich voor een deel afzijdig omdat zij strijden voor een betere cao. Toch besloten ze in Hilversum wel enkele bekeuringen uit te delen voor onder andere dronkenschap en ordeverstoring. Voor dat laatste werden ook twee jongeren en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

In Bussum vond rond 00.20 uur op de Herenstraat een vechtpartij plaats. Toen de politie de ruzie wilde sussen raakten agenten licht gewond. De politie kon geen aanhoudingen verrichten.