Dronken bestuurster crasht tegen gevel in Hilversum

HILVERSUM – Een dronken automobiliste is in de nacht van zaterdag op zondag tegen een gevel gecrasht. De bestuurster is aangehouden.

Het ongeval vond plaats aan de Neuweg ter hoogte van de Gijsbrecht van Amstelstraat. De automobilist botse hier rond twee uur op twee geparkeerde auto’s. Hierna botste het voertuig ter hoogte van de kruising met de Gijsbrecht op een nietje. Hierna schoot het voertuig in volle vaart tegen een gevel aan de overkant.

De bestuurster welke volgens getuigen ladderzat was, is door enkele omstanders uit haar voertuig geholpen. De vrouw is hierna aangehouden. Ze werd nog wel nagekeken door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ze is overgebracht naar het politiebureau.

Zowel de auto als de gevel hebben flinke schade opgelopen. De brandweer kwam ter plaatse om de gevel te controleren op instorting, dit was niet het geval.