Brandweer schiet vastgereden ambulance te hulp

HILVERSUM – In het bos nabij de Hoorneboegseheide reed een ambulance met patiënt zich zondagmiddag vast.

De ambulance was vanuit het bos onderweg naar het ziekenhuis met een fietser die gewond was geraakt. Het voertuig kwam echter vast te staan toen deze vanuit het bos het fietspad op wilde draaien. Een politieauto vervoerde het slachtoffer vervolgens verder naar een tweede ambulance die aan de Hoorneboeglaan klaar stond.

De brandweer van Laren moest er aan te pas komen om de ambulance los te trekken. De brandweerlieden kwamen ter plaatse met een 4×4 tankautospuit. Met een lier werd de ambulance al snel losgetrokken.

JEEPS
Normaal komt de brandweer van Laren met hun kleinere 4×4 jeep meteen mee bij meldingen in de natuur. Deze jeep is speciaal geschikt gemaakt voor patiëntenvervoer op ruw terrein. Waarom er niet voor gekozen is bij deze melding is onbekend.

Bij de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) werd na een incident in de bossen bij Lage Vuursche in december besloten om twee van deze jeeps aan te schaffen. Bij een reanimatie konden ambulances en de grote brandweerwagens het slachtoffer niet bereiken. Brandweer Laren werd hier vervolgens opgeroepen om assistentie te verlenen met hun jeep.