Jaarwisseling 2021/2022: een overzicht

REGIO – De jaarwisseling in de Gooi en Vechtstreek is dit jaar rustiger verlopen dan andere jaren. De brandweer kreeg voornamelijk meldingen van buitenbrandjes en brandende containers.

Tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 08.00 uur zijn er bij de meldkamer brandweer 49 meldingen binnengekomen, uiteindelijk rukte de brandweer 36 keer uit. Vorige jaarwisseling was dat nog 45 keer.

Het vuurwerkverbod werd nergens gerespecteerd, maar toch bleef het rustig bij de spoedeisende hulp. In Tergooiziekenhuizen werd één patiënt behandeld die een vuurwerkpijl in zijn gezicht had gekregen.

De politie heeft één aanhouding verricht. Het betrof een verward persoon die agressief gedrag vertoonde tegen een jeugdboa.

De Loosdrechtse brandweer rukte oudjaarsavond om even voor zeven uur uit naar een rokende container aan de Karel Doormanlaan in Hilversum. De brandweerlieden hebben de container volgepompt met water. Rond half acht werd de brandweer in Bussum gealarmeerd voor een woningbrand aan de Veerstraat. Hier bleek het te gaan om een wasmachine die in brand was gevlogen.
Rond negen uur stonden er containers in brand aan de Bergweg in Blaricum.
Rond half één brandde een kliko aan de Kostmand in Huizen. In Hilversum werd rond één uur een voertuigbrand aan de Anthony Fokkerweg hoek Liebergerweg gemeld. Het voertuig kan als verloren worden beschouwd.

Rond twee uur was er een buitenbrandje aan de Zuidwal in Huizen.Rond half drie werd wederom brand gemeld aan de Kostmand in Huizen. Ook werden hier diverse vernielingen gepleegd en brievenbussen opgeblazen.
Rond kwart voor vier stonden er twee scooters in brand op het Wegaplein in Hilversum. De scooters waren in een speeltoestel geparkeerd die ook volledig in vlammen op ging. Op diverse plaatsen moesten bushokjes het ontgelden, zoals aan de Erfgooiersstraat in Hilversum. In Loosdrecht ging men aan de wandel met een roeiboot die normaal op de rotonde ligt.
Deelscooters werden vernield o.a aan de Diependaalselaan in Hilversum.
Vuurwerkresten bij de Seinhorst, het vuurwerkverbod had weinig effect.
De Loosdrechtse brandweer kwam in actie bij Keerpunt Zuid aan de Diependaalselaan in Hilversum. Restanten van de jaarwisseling die opgeruimd zijn door de gemeente werden hier nageblust.