Vier aanhoudingen voor woningoverval in Blaricum

BLARICUM – Politieonderzoek heeft ertoe geleid dat er vier verdachten van een brute woningoverval aan de Noolseweg in Blaricum zijn aangehouden. Bij de overval raakte de 63-jarige bewoonster lichtgewond.

Aan de Noolseweg in Blaricum drongen op donderdagmiddag 11 november twee personen een woning binnen en dreigden met geweld tegen de bewoonster. Op deze manier wisten zij de vrouw te overmeesteren en beroofden haar daarbij enkele uren van haar vrijheid.

Tijdens die periode werd in het huis gezocht naar waardevolle goederen. Uiteindelijk wist de bewoonster na enige tijd zelf contact leggen met de politie. De daders kregen dit in de gaten en zijn direct gevlucht. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam ontbrak daardoor van hen elk spoor.

Diezelfde avond is de politie gestart met een uitgebreid onderzoek om hen alsnog te vinden. Uit dat onderzoek kwamen een op dat moment 17-jarige man uit Blaricum, een 16-jarige jongen uit Huizen, een 19-jarige man uit Amersfoort en een 19-jarige man uit Eemnes naar voren als verdachten. Het viertal is vermoedelijk betrokken bij zowel de voorbereiding als de uitvoering van deze overval.

Door snelle opvolging kon de eerste verdachte al binnen 24 uur worden aangehouden. De andere verdachten zijn in de afgelopen weken, allen afzonderlijk van elkaar, gearresteerd. De verdachten zitten momenteel nog in voorlopige hechtenis en zijn nog in afwachting van hun verdere proces.