Veel politie bij Mediapark vanwege dreiging

HILVERSUM – De politie is zondag in grote getalen aanwezig bij het Mediapark. Dit vanwege signalen dat groeperingen de rechtsorde willen verstoren.

De mobiele eenheid is over het hele Mediapark te aanwezig. Bij de hoofdingang worden alle voertuigen gecontroleerd. Heb je geen reden om op het Mediapark aanwezig te zijn dan kom je er niet op. De zijingang is volledig geblokeerd met grote container.

De politie heeft concrete informatie dat er een groep personen naar Hilversum
komt met de intentie om de openbare orde te verstoren. Bij de politie is bekend dat de groepen oproepen tot (extreem) geweld tegen de politie en daarbij gebruik te willen maken van wapens.

Om de veiligheid van inwoners en bescherming van agenten te garanderen staan daarom het Media Park en het centrum een dag te boek als veiligheidsrisicogebied. De politie is in dit gebied o.a bevoegd om preventief te fouilleren.