Beschoten Hilversumse woning per direct gesloten

HILVERSUM – De beschoten woning aan de Jan van der Heijdenstraat is met directe ingang voor twee weken gesloten op last van de gemeente Hilversum.

De aanleiding voor de sluiting is het schietincident in de nacht van woensdag op donderdag. De sluiting is nodig omdat er op dit moment kans is op herhaling. Om die reden is besloten de woning per direct te sluiten om de openbare orde in de buurt te herstellen.

“Een verstoring van de openbare orde en veiligheid accepteren we niet. Ik sluit deze woning daarom dan ook per direct. Ik kan mij heel goed voorstellen dat de buurtbewoners geschrokken zijn van wat er is gebeurd. Alle informatie die zij hebben die bij kan dragen aan het onderzoek is dan ook welkom”, aldus burgemeester Pieter Broertjes.

De politie onderzoekt momenteel wat er zich precies heeft afgespeeld en wie er verantwoordelijk is voor het schietincident. Er zijn vooralsnog geen verdachten aangehouden.