Een aanhouding bij demonstratie in Hilversum

HILVERSUM – Vandaag stond er een demonstratie tegen het coronabeleid en fake news op het programma bij het Mediapark. Via Telegram was opgeroepen om op eigen titel naar Hilversum te komen.

Rond elf uur verzamelde de eerste demonstranten zich bij de rotonde voor het Mediapark. De toegangswegen naar het park waren afgezet met hekken. Nadat de demonstranten verzocht werd om voor beeld en geluid te gaan staan probeerde zij via een andere ingang naar binnen te komen. Hier stonden agenten en de Mobiele Eenheid al klaar.

Hierna vertrok de stoet demonstranten weer naar de rotonde om hierna richting het centrum van Hilversum te lopen. Uiteindelijk kwam het bonte gezelschap weer terug op het Mediapark en probeerde zij binnen te komen. Dit lukte bijna maar de politie kon nog net op tijd een linie vormen.

Via de zijde aan de Mies Bouwmanboulevard probeerde de demonstranten bij het NOS gebouw te komen. De politie kon dit voorkomen waarop de demonstraten de weg op liepen en het verkeer hinderde. De Mies Bouwmanboulevard werd daarom korte tijd afgesloten voor verkeer. Hierna wilde de demonstranten op de Joost den Draaijerrotonde gaan zitten.

Vervolgens vertrok de stoet richting de kruising Sumatralaan met de Insulindelaan waar het verkeer wederom hinder ondervond, na enige tijd ging de stoet de woonwijk in. Bij Amrâth Hotel Media Park aan de Koninginneweg sloeg door onbekende oorzaak de vlam kort in de pan. Er werd geduwd en getrokken de politie moest zelfs de wapenstok trekken. Al snel was er versterking ter plaatse waarna de stoet verder trok naar het centrum.

Niet veel later heeft de burgemeester van Hilversum opgeroepen om de demonstratie per direct te beëindigen. Bij Mout werd een van de mannen die een agent omver probeerde te trekken aangehouden. Hierna keerde de rust al snel terug.