Schade door blikseminslag in Hilversum

HILVERSUM – Twee woningen aan de Koninginneweg zijn vrijdagmiddag getroffen door de bliksem. Ook in het raadhuis van Hilversum ontstonden er enkele problemen.

Het rommelde al even in Hilversum toen rond half drie de bliksem insloeg aan de Koninginnenweg. De inslag had een kracht van 101 kilo ampère aldus de Duitse website kachelmannwetter.com. Dit zijn dus 101.000 ampère, een stop in de meterkast van een woning is slechts 16 ampère.

Door de inslag kwamen meerdere woningen in de omgeving zonder stroom te zitten. Twee daken van woningen liepen schade op. De brandweer kwam uit voorzorg ter plaatse om te controleren of er niks aan het smeulen was.

Ook bij het Hilversumse Raadhuis waren enkele problemen met computersystemen welke van slag waren door de inslag. Liander was al snel ter plaatse om de stroomstoring te verhelpen.