Politie rolt wietplantage op in Larense villa

LAREN – De politie heeft maandag een wietplantage opgerold in een Larense villa. Daarbij zijn zes aanhoudingen verricht.

De politie deed maandag een inval bij een villa aan de Mendes Da Costalaan. Aanleiding voor de inval waren klachten uit de buurt over een enorme wietlucht. In de kelder van de villa werden meer dan 1000 planten aangetroffen. Ongeveer 300 van de 1000 planten waren al afgeknipt voor verdere verwerking.

Zes aanhoudingen
Tijdens de inval zijn vier aanwezigen druk bezig om ook de rest van de kweek te knippen. De knippers, een 44-jarige man, 54-jarige man en 49-jarige vrouw uit Amsterdam en een 53 jarige man zonder bekend woon- of verblijfplaats, zijn door de politie meegenomen voor verder verhoor. Naast deze knippers zijn ook de huurders van de woning, een 54-jarige man en een 48-jarige vrouw gearresteerd. Deze hoofdverdachten zitten momenteel nog vast en worden binnenkort voorgeleid.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft de plantage ontmanteld en de planten vernietigd.  Daarnaast zijn enkele telefoons in beslag genomen voor verder onderzoek.