Joop Huizing met goud geëerd bij afscheid brandweer

BAARN – Joop Huizing heeft bij zijn officiële afscheid van Brandweer Gooi en Vechtstreek het gouden brandweerkruis opgespeld gekregen van Stephan Wevers, President FEU Federation of European Fire Officers. Daarnaast kreeg hij het eerste exemplaar van het boek over zijn 50 jaar bij de brandweer uitgereikt door burgemeester Pieter Broertjes.

Het boek ‘Een leven vol vuur’ werd geschreven door brandweerman Maarten Steinkamp. Hij verzamelde anekdotes en verhalen over het brandweerleven van Huizing en beschrijft tegelijk ook het ontstaan van de regionale brandweer in ’t Gooi. Huizing was één van de mannen die de regio mee opbouwde en verwierf faam met het professionaliseren van brandweeropleidingen. Voor die inzet werd hij dan ook beloond met het gouden brandweerkruis, de hoogste waardering binnen Brandweer Nederland.

Op de afscheidsreceptie in Baarn waren zo’n honderd genodigden aanwezig, (oud-)collega’s en familie. Hoewel de sprekers, waaronder regionaal commandant John van der Zwan en burgemeester Broertjes, nog refereerden aan mogelijke klussen voor Huizing was hij zelf duidelijk. Na 50 jaar brandweerleven werd het volgens de Huizer nu echt tijd voor een volgende functie: die van opa.