Groot alarm voor omgeslagen zeilboot Loosdrecht

LOOSDRECHT – Hulpdiensten uit diverse regio’s zijn zondagmiddag massaal uitgerukt voor een melding van personen te water op de Loosdrechtse Plassen.

De brandweer kreeg rond half vijf de melding van een stuurloos schip en personen te water. Naast Brandweer Loosdrecht rukten ook de brandweerkorpsen van Nederhorst den Berg, Loenen aan de Vecht, Leidsche Rijn, Maarsseveen/Tienhoven, Maarssen en Almere-Stad uit. Ook ambulances, een traumahelikopter, de waterpolitie en een politiehelikopter werden opgeroepen.

Op de Derde Plas was een zeilboot met drie personen aan boord omgeslagen. De waterpolitie was al snel ter plaatse. De opvarenden zijn uit het water gehaald en opgevangen bij het Robinson Crusöe-eiland. De boot is door de waterpolitie afgesleept.

De inzet van de overige hulpdiensten bleek uiteindelijk gelukkig niet nodig. De hulpdiensten konden dan ook zonder enige inzet retour.