Autokrakers opgepakt na klopjacht in Laren

LAREN –  De politie heeft woensdagavond een klopjacht gehouden in Laren naar een paar autokrakers die waren betrapt. Twee krakers konden worden aangehouden.

Rond half negen vond er aan het Plein 1945 een autokraak plaats. Bezoekers van horecagelegenheid Loetje waren hier getuigen van. De krakers tikte een ruit in en ontvreemde een laptop uit een geparkeerd voertuig. Direct werd de politie gebeld.

De krakers gingen er vervolgens met een auto vandoor, maar kwamen al snel in het vizier van de politie. Na een achtervolging kon de politie het voertuig klem rijden aan de Zijtak. Twee verdachten konden hier in de boeien worden geslagen.

In de omgeving is nog gezocht naar een mogelijk derde verdachte. Hierbij kreeg de politie assistentie van de politiehelikopter. Tuinen werden doorzocht met hulp van een politiehond. De verdachte is niet aangetroffen, wel werd de laptop in de bosjes teruggevonden.

Het voertuig van de krakers welke bij de achtervolging zijn carter er onderuit had gereden is door een berger afgesleept.