Zwaarbewapende eenheid beveiligt Mediapark

HILVERSUM –  Een zwaarbewapende bewakingseenheid van de politie beveiligt zolang het nodig is het Mediapark. Reden voor de bewaking is het programma RTL Boulevard dat sinds vandaag uitgezonden wordt vanaf het Mediapark.

Er zijn diverse zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen getroffen. Zichtbaar zijn een aantal containers aan het Joop van den Endeplein die de ingang naar de lange studiogang blokkeren. Ook is er veel politie aanwezig waaronder de speciale bewakingseenheid van de Landelijke Eenheid.

De bewakingseenheid wordt ingezet om gebouwen of locaties te beveiligen waarvoor een verhoogde dreiging geldt. De eenheid loopt volledig bepakt met zware automatische wapens rond. Ook surveilleert de eenheid met gepantserde Volkswagens op het Mediapark.

Normaal vind de uitzending van RTL Boulevard plaats in Amsterdam. Daar werd vorige week dinsdag misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten. Zaterdag werd de studio van het programma vanwege een dreiging ontruimd.

“Persvrijheid is een groot goed in Nederland”, meldt de gemeente Hilversum in een persverklaring. “Dit is een belangrijk argument geweest in de grondige afweging door de driehoek Hilversum, burgemeester, het Openbaar Ministerie en de politie, in het besluit om de uitzendingen van het RTL programma RTL Boulevard op het Hilversumse Media Park doorgang te laten vinden.”