Inbrekers ontkomen aan politie met wegblokkade

EEMNES – De politie stuitte vannacht op een wegblokkade onderweg naar een inbraakmelding. Hierdoor moesten agenten te voet verder.

Rond één uur vannacht kwam er een melding binnen van een inbraakalarm bij een bedrijfspand aan de Eikenlaan. Agenten welke met spoed op de melding af kwamen konden nog net voorkomen dat ze hun dienstvoertuig in de prak reden. Op de weg hadden inbrekers een wegblokkade gemaakt met fietsen, pallets en een hekwerk, deze spullen waren elders van een erf gestolen.

De politie moest hierdoor te voet verder. Bij het bedrijfspand bleek inderdaad te zijn ingebroken. De inbrekers zijn vermoedelijk over het fietspad gevlucht, hier was een paaltje verwijderd zodat er een auto kon rijden. Of er ook daadwerkelijk spullen ontvreemd zijn is nog onduidelijk.