Dreiging NOS-gebouw op Mediapark

HILVERSUM – Het NOS-gebouw op het Mediapark is vrijdagmiddag enige tijd afgesloten geweest vanwege een dreiging. Er was veel politie aanwezig in kogelwerende vesten.

De politie kreeg vanmiddag een melding van een dreiging. De politie nam de dreiging direct serieus en ging met meerdere eenheden ter plaatse. Zowel de hoofdingang als de ingang in de garage werden beveiligt door agenten in kogelwerende vesten.

De politie laat aan De Gooi en Eembode weten dat de melder bekend is. Inmiddels is er geen sprake meer van dreiging door deze persoon. Er is nog niemand aangehouden. De dreigende situatie zou niets te maken hebben met de gebeurtenissen eerder deze week rond RTL Boulevard.

De NOS heeft eerder te maken gehad met een dreiging. In 2015 drong Tarik Z. met een gaspistool de studio binnen om zendtijd te eisen. In 2016 werd er een poederbrief bezorgd bij de NOS. In 2017 kwam er bij de buren van de NPO een man met een wapen binnen.