Dak villa in brand door zonnepaneleninstallatie

HILVERSUM – Op ’t Hoogt van ’t Kruis is donderdagmiddag brand ontstaan op het dak van een villa. Bij de brand kwam veel rook vrij.

De meldkamer sloeg rond één uur direct groot alarm, en stuurde naast de brandweer van Hilversum ook de brandweer van Loosdrecht naar de brand. Ter plaatse bleek de brand te woedde bij de zonnepaneleninstallatie op het dak. De brand kon al snel geblust worden vanuit een dakraam.

Door het snelle optreden van de brandweer liep de woning binnen weinig schade op. De brand is vermoedelijk ontstaan bij connectoren van de ingebouwde zonnepanelen. Team Brandonderzoek (TBO) kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar het ontstaan van de brand.
In alle haast tikte de hoogwerker welke de draai bij inrit slecht kon maken de sokkel van het hekwerk aan. De sokkel met hieraan het zware hekwerk viel hierdoor om.

De postbode keek raar op toen hij zijn brievenbussen welke in de sokkel zaten plat zag liggen.