Arrestaties bij grote politieactie tegen hennepteelt

HILVERSUM – De politie heeft dinsdagochtend meerdere invallen gedaan in woningen en loodsen. Tijdens de actie zijn zes personen gearresteerd.

De politieactie was gericht op een criminele organisatie die zich bezighield met het bedrijfsmatig opzetten van professionele hennepkwekerijen. De opsporingsteams betraden vanmorgen woningen en loodsen in Hilversum, Laren, Amersfoort, Soesterberg en Zaandam.

In Hilversum viel rond zes uur vanmorgen de politie binnen in een woning aan de Koomanstraat, gelijktijdig viel de politie ook een woning aan de Graaf Wichmanstraat binnen. Er werd beslag gelegd op geld, meerdere auto’s en exclusieve horloges.

Bij een inval in Zaandam werd een volledig operationele hennepkwekerij aangetroffen met 450 planten. In een loods in Soesterberg troffen agenten attributen en groeimiddelen aan voor het professioneel opzetten van hennepkwekerijen.

Tijdens de invallen werden zes verdachten aangehouden en ingesloten. Het gaat hierbij om mannen in de leeftijd tussen 22 en 52 jaar oud. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere arrestaties niet uit.