Vreemdeling aangehouden bij integrale controle in Huizen

HUIZEN – Op bedrijventerrein ‘t Plaveen heeft dinsdag een integrale controle plaatsgevonden. Tientallen bedrijven werden bezocht, een persoon is aangehouden. 

Het ging om controles van wet- en regelgeving. Aan de controles deden diverse diensten van de politie, brandweer, gemeente, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), het UWV en de Omgevingsdienst mee.

Er zijn bij verschillende bedrijven kleine tekortkomingen in de bedrijfsvoering geconstateerd. Bij één van de bedrijven is dit aanleiding voor verder onderzoek. De controles verliepen rustig.

Een persoon is aangehouden door de politie. De persoon bleek een illegaal tewerkgestelde vreemdeling. De eigenaar van dit bedrijf krijgt een boete van de ISZW. Ook werd er boven een bedrijfsruimte een illegale woning aangetroffen. De gemeente gaat hierop handhaven.