Onderzoek naar explosie bij GGZ-instelling in Hilversum

HILVERSUM – Bij de Hilversumse GGZ-instelling Rembrandthof is woensdagochtend vermoedelijk een vuurwerkbom afgestoken. De hoofdingang van het gebouw raakte hierdoor behoorlijk beschadigd.

Omwonenden aan de Laan van Heelmeesters schrokken vanmorgen wakker van een enorme knal. Medewerkers van de instelling gingen meteen op onderzoek uit. Er bleek iets ontploft te zijn bij de hoofdingang, hierdoor was er eveneens een brandje ontstaan. Met een brandblusser werd het vuurtje gedoofd.

De brandweer kwam ter controle ook nog even ter plaatse. De hoofdingang werd direct door de politie afgezet met politielint. In de omgeving werd een buurtonderzoek gestart.

Ook de recherche en de forensische opsporing hebben ter plekke onderzoek gedaan. Op camerabeelden is te zien dat de klap toch best behoorlijk is. De politie gaat de beelden verder onderzoeken. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.