Dronken scooterrijder na crash aangehouden

HILVERSUM – Een 59-jarige scooterrijder is in nacht van woensdag op donderdag gecrasht op de Groest. De man is aangehouden voor rijden onder invloed.

Het ongeluk gebeurde omstreeks kwart over één ter hoogte van het voormalige politiebureau. De scooterrijder kwam ten val bij een terras, en was enige tijd buiten kennis. Hulpdiensten waaronder een traumahelikopter werden naar het incident gestuurd. Uiteindelijk was de helikopter niet nodig, de man kwam weer bij kennis en is in de ambulance nagekeken.

Hierna werd de man stomdronken overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Uit de analyse kwam een enorm hoge uitslag van 920 ug/l, ruim vier keer meer dan de wettelijke toegestane hoeveelheid van 220. Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd.