Doodrijder van Fleur niet op verlof in Loosdrecht

LOOSDRECHT – Het Openbaar Ministerie probeert te voorkomen dat Walter van W. die in maart 2016 de 19-jarige Fleur Balkestein doodreed, met verlof mag in zijn eigen woonplaats.

De woning van Walter van W. staat net voorbij de herdenkingsplek waar Walter op 16 maart 2016 met ruim 167km/h met zijn Porsche op de auto van Fleur klapte. Fleur overleefde de klap niet: ze overleed twee weken na de aanrijding aan haar verwondingen.

Walter van W. zat die avond onder invloed van alcohol achter het stuur. Hij was aan het straatracen met zijn zoon. Tot groot ongenoegen van de nabestaanden bekenden vader en zoon nooit spijt. Het was altijd de schuld van andere, getuigen zouden liegen en de barvrouw schonk teveel.

Walter van W. werd in hoger beroep uiteindelijk veroordeeld tot drie jaar cel, en een rijontzegging van vier jaar. In februari vorig jaar moest de politie hem zelf komen halen om zijn straf uit te zitten. Hij had zich niet gemeld om aan zijn celstraf te beginnen.

Nu anderhalf jaar later zou Walter van W. op verlof mogen in voorbereiding op zijn vrijlating. Het Openbaar Ministerie wil echter een gebiedsverbod voor Loosdrecht. Dit omdat nabestaanden van Fleur hem niet willen tegenkomen. Walter zijn huis staat echter op steenworp afstand van de gedenkplek aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk.

Het gebiedsverbod kan dus tot gevolg hebben dat hij niet op verlof mag omdat hij niet naar huis kan. Het belang van de nabestaanden weegt hierin zwaarder dan het belang van de dader. De directeur van de gevangenis waar Walter van W. zijn straf moet uitzitten, gaat zich over de zaak buigen en heeft het laatste woord.