Woningbrand Lutherhof eist tweede leven

HILVERSUM – De woningbrand aan het Lutherhof heeft ook een tweede leven geëist. De politie meldde zojuist dat de 49-jarige bewoner vandaag is overleden. Het Openbaar Ministerie en de politie hebben een groot onderzoeksteam op de zaak gezet.

Hulpdiensten rukten vrijdagochtend massaal uit naar de woningbrand in Kerkelanden maar de hulp mocht niet meer baten. De bewoners werden nog wel uit de brandende woning gehaald en gereanimeerd, maar overleefden het niet. De 48-jarige bewoonster overleed vrijdag al aan haar verwondingen.

De politie verklaarde de woning tot plaats delict en startte direct een onderzoek naar de oorzaak. De woning werd afgelopen nacht bewaakt en is inmiddels verzegeld. Ook werden in de buurt camerabeelden opgevraagd. Sporen en bevindingen worden door de recherche nu verder onderzocht. Een omwonende meldde eerder dat de ruiten van de getroffen woning eerder waren ingegooid.

Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot bezocht gisteren de buurt. “Ik leef enorm mee met de familie. Het is goed dat het Openbaar Ministerie en de politie  een diepgaand onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.”