Loosdrechtse brandweer van Nieuw naar Oud

LOOSDRECHT – De Loosdrechtse brandweer ging vanmiddag van nieuw naar oud, of beter gezegd van Nieuw- naar Oud-Loosdrecht, want op de dijk waren diverse calamiteiten. De eerste melding betrof een brand op een vakantiepark.

De eerste melding kwam rond kwart voor twee: brand bij Rien van den Broeke Village aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk. Hier zou brand zijn ontstaan bij een chalet. De vlammen kwamen uit de grond en er werd uit voorzorg direct middelbrand gegeven. Ter plaatse bleek de brand al geblust te zijn. De brand was buiten ontstaan door kortsluiting in bekabeling.

Toen de brandweerlieden op de komst van netbeheerder Stedin stonden te wachten werden zij opnieuw opgeroepen via C2000. Aan de Oud-Loosdrechtsedijk was een woonboot aan het zinken.

De woonboot die aan de Vuntusplas lag stond vol water. De brandweerlieden hebben getracht de boot leeg te pompen, maar deze liep net zo snel weer vol. De boot zal eerst gerepareerd moeten worden.