Brandweer groots uitgerukt voor chloorlek bij zwembad

HILVERSUM – Hulpdiensten zijn donderdag massaal uitgerukt naar Zwembad ‘T Gooische Bad aan de Franciscusweg. Een chloorvat was hier gaan lekken.

Zwemschoolhouder Shiva de Winter ontdekte de lekkage donderdagmorgen vroeg en belde direct de brandweer. Er lag zo’n zeventig tot tachtig liter chloor op de vloer. Vanwege de brand bij een zorgflat op steenworp afstand werd de brandweer van ‘s-Graveland naar het incident gestuurd. De zwemschoolhouder werd zelf ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Na enige metingen werd al snel de hulp ingeroepen van de veiligheidsregio Utrecht. Een peloton gespecialiseerd in het bestrijden van incidenten met gevaarlijke stoffen kwam met veel voertuigen ter plaatse. Ook een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer Amsterdam kwam naar het incident.

Met gaspakken ging de brandweer naar binnen om de gevaarlijke stof te stabiliseren. Ook werden er metingen verricht. Een gespecialiseerd bedrijf zal later vandaag de gelekte stoffen komen opruimen. Het zwembad blijft voorlopig gesloten.