Bewoonster overleden na brand in Kerkelanden

HILVERSUM – De politie heeft vrijdagmiddag laten weten dat de woningbrand aan het Lutherhof de 48-jarige bewoonster het leven heeft gekost. Over de toestand van haar partner, die eveneens zwaargewond raakte, is nog niets bekend.

Bij de brand vanmorgen was al snel duidelijk dat de slachtoffers die door de brandweer naar buiten werden getild er slecht aan toe waren. Er werd direct gestart met reanimeren. Hierna vertrokken de ambulances met spoed richting het ziekenhuis.

De politie is na de brand een groot onderzoek gestart. Een deel van het hofje was vrijdag afgesloten voor verkeer. Een grote unit van de forensische opsporing stond voor de deur van de uitgebrande woning.

Er wordt onderzocht of er sprake is van een misdrijf. Agenten deden een buurtonderzoek, bij iedereen werd aangebeld met de vraag of zij iets gezien hadden. Een week geleden werden de ruiten van de woning al ingegooid vertelde een omwonende.