Grote uitslaande brand op vliegveld Hilversum

HILVERSUM – Een hangar aan de Rading bij vliegveld Hilversum is in de nacht van donderdag op vrijdag verwoest door een grote brand.

De brand werd om kwart voor twee vannacht gemeld, de brandweer schaalde al snel op. In de hangar stonden een aantal vliegtuigen, vermoedelijk vol getankt. Toen de eerste tankautospuit van Loosdrecht ter plaatse kwam sloegen de vlammen al hoog uit de hangar.

Bewoners van voornamelijk de Dominee Versteegtstraat werden vanwege de brand geëvacueerd. De bewoners zijn met een bus naar het gemeentehuis van Wijdemeren gebracht.

De brandweer, aanwezig met voertuigen uit Loosdrecht, Hilversum, Bussum, Laren ,Huizen en Maartensdijk. Er werd een groot watertransport aangelegd vanaf de Lindevijver om voldoende bluswater ter beschikking te hebben. Voor zover bekend zijn er geen personen gewond geraakt, wel zijn er enkele huisdieren omgekomen. Over de oorzaak is nog niets bekend.