Brandstichters door camera’s vastgelegd in Huizen

HUIZEN – Bij de werkplaats van De Fietsenwinkel zijn woensdagavond een aantal containers in brand gestoken. De brandstichters staan loepzuiver op camerabeelden.

De brand aan de Middenweg werd even na tien uur ontdekt door de buren, welke ook direct een bluspoging ondernamen met een tuinslang. Hier moesten zij al snel mee stoppen vanwege de enorme hitte van het vuur. Ook de politie deed nog een poging met een poederblusser.

De brandweer van Huizen was gelukkig snel ter plaatse en kon overslag naar de werkplaats voorkomen. De werkplaats stond inmiddels wel vol rook, de brandweerlieden hebben hier na het blussen van de brand een controle uitgevoerd.

De eigenaar van De Fietsenwinkel is behoorlijk geschrokken van de brand. Op facebook doet hij een oproep aan de twee brandstichters om zichzelf te melden bij de politie, ze staan immers loepzuiver met hun gezichten vastgelegd door de beveiligingscamera’s.